30.7.2015

Maalla on mukavaa?

Naapurin lehmät

En muista että olisin sen jälkeen, kun olen täyttynyt kaksitoista vuotta, missään vaiheessa ollut erityisen mieluissani maalla asumisesta. Pienenä se oli huisia, kiipeilin puissa ja suurin piirtein asuin meidän navetassa vuohien seurana. Olen todella kiitollinen että olen saanut viettää lapsuuteni maalla. Kerran meille syntyi kili, jonka emo jostain syystä hylkäsi pienen rääpäleensä heti tämän synnyttyä. Otimme sen sisälle muutamaksi päiväksi. Minä sain tuon kilin omakseni ja annoin sille nimeksi Peppi(suuren idolini Peppi Pitkätossun mukaan). Juotin sille tuttipullosta maitoa ja hoivasin minkä kerkesin. Peppi selvisi hengissä ja siitä kasvoi aika iso ja vahva. Myytiin se parin vuoden päästä isolle vuohi-tilalle ja siitä tuli kuulemma koko tilan, lihavin ja röyhkein ja ahnein vuohi. Good job Titta!

Varsinkin yläaste-ikäisenä alkoi maalla asuminen nyppiä. Aina piti sumplia kyytejä tai pyöräillä 25 kilometriä kaverin luokse. Kaikki sisäisen maatalonemännän tai tallitytön rippeet olivat hävinneet.

15-vuotiaana muutinkin Hämeenlinnaan asumaan ja nautin siitä valtavasti. Sen jälkeen Ecuadoriin ja sieltä Turkuun. Kolme viimeistä kesää olen viettänyt kuitenkin taas täällä maalaismaisemissa kesätöissä. Ensimmäisenä kesänä en ollut vielä aloittanut karatea uudestaan ja vietin kaikki vapaapäivät reissussa kavereiden luona ja se meni ihan mukavasti. Toinen kesä olikin sitten yhtä itkua ja hammasten kiristelyä, treenit ja työt sitoivat sen verran, että montaakaan reissua en Euran ulkopuolelle tehnyt. Vaikka töissä tai treeneissä ei ollut valittamista oli minun vaan kovin vaikea olla täällä luonnon helmassa.
Siksi jännitinkin tätä kesää kovasti, että tuleeko tästä samanlainen kuin edellisestä. Vaan ei tullut, tämä kesä on ylittänyt odotukset eikä ole ahdistanut lähes ollenkaan! Melkein jokainen päivä on ollut todella hyvä päivä. Siihen on kai vaikuttanut monikin tekijä. Olen osannut asennoitua paremmin, olen tottuneempi vähän kurinalaisempaan elämään ja olen tehnyt töitä vähemmän. Lepopäivinä eli sunnuntaisin minulla on ollut myös töistä vapaata ja olen tehnyt yleensä retkiä kavereiden kanssa tai heidän luokseen, sekin on ollut iso henkireikä. Olen nauttinut treeneistä ja on ollut hienoa huomata miten kehitystä on tullut.

Kuva: Heidi Mäkinen
Osaa täällä maalla olla myös mukavaa, ainakin kesällä. Käyn aina punttitreenien jälkeen kunnan ylläpitämässä ranta-saunassa Vähäjärvellä. Tänä kesänä vesi on ollut sen verran viileää, että voin melkein tuntea kuinka jalat lähtevät kohisten palautumaan tiukan treeniin jälkeen kun järveen pulahtaa. Siellä käy mainiota porukkaa ja saunan lauteilla on harvoin hiljaista.

Tällä viikolla on tullut uusi huippujuttu, marjat ovat kypsyneet! Meillä on jos jonkinlaisia marjapuskia ja viereinen metsä pullollaan mustikoita. Iltaisin käyn nappaamassa päivän vitamiiniannokset suoraan puskista.

Treenit luistavat edelleen hyvin. Tänään ohjelmassa oli lajitreenit ja loikat urheilukentällä.  Huomenna pidetäänkin karateseuran leri. Tytöt tulevat meille yöksi ja lähdetään aamulla polkemaan Pyhäjärven ympäri. Matkaa reissussa tulee n. 80 kilometriä. Reissun työnimi on ollut "burger-pyöräily" Tarkoitus oli syödä jokaisella pysähdyspaikalla hampurilainen, mutta saa nähdä kuinka käy. Kivaa meillä on joka tapauksessa tuolla porukalla aina kun ollaan reissussa ja kommelluksiltakaan tuskin vältytään. :)

Iloista päivää!

-Titta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti